Infolinka 541 212 450

Jemný biskupský chlebíček bez lepku a mléka

INGREDIENCE

200 g toffu bez příchutě (1 kostka) 2 vejce (bílky + špetka soli a žloutky zvlášť) 80 g kaše quinoa 80 g rozpuštěného zchladlého bezmléčného tuku - např. Stella 2 rovné polévkové lžíce třtinového cukru + 1 cukr s pravou vanilkou 1 polévková lžíce rumu 1/2 kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker kůra z celého Bio citronu a šťáva z jedné poloviny malá hrst kandovaného ovoce a nasekaná čokoláda bez mléka (nemusí být) čokoládová poleva na dohotovení (rozpuštěná hořká čokoláda bez mléka 100 g a 30 g tuku Omega) tuk a kukuřičná strouhanka na vymazání a vysypání formy



POSTUP

Toffu rozmixujeme s rumem, kůrou a šťávou z Bio citronu. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Vymažeme tukem formu na malý biskupský chlebíček a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Troubu vyhřejeme na 175 °C.

Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme rozmixované toffu a zchladlý tuk a opět prošleháme. Ke směsi přisypeme kaši a prášek do pečiva a opatrně promícháme (případně i kandované ovoce a nasekanou čokoládu). Nakonec pomalu přidáváme sníh z bílků a opatrně těsto už jen převalujeme, až se s bílky spojí. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu. Uhladíme stěrkou namočenou ve vodě a pečeme do zlatova. Trvá to cca 30 minut, resp. do té doby, až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení pouze s pár drobečky, nebo zcela suchá...

Hotový chlebíček necháme ve formě vychladnout nejlépe na kovové mřížce a opatrně vyklepneme na tác. Posypeme moučkovým cukrem nebo potáhneme čokoládovou polevou...

Tip: Místo kandovaného ovoce můžeme do těsta přidat sušené brusinky a nasekanou hořkou bezmléčnou čokoládu apod.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie