Infolinka 541 212 450

Jidáše bez lepku a mléka

INGREDIENCE

500 g bezlepkové mouky 300 ml rostlinného mléka 150 g rostlinného másla 60 g krupicového cukru 2 vejce 1 droždí 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry vejce na potření, moučkový cukr na posypání



POSTUP

Nejprve si připravíme z trochy mléka, cukru a droždí kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Asi po 15 - 20 minutách k němu přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Opět dáme na teplé místo asi na hodinu kynout.

Po vykynutí z těsta vytvoříme požadované tvary jidášů, dáme je na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a necháme ještě chvilku kynout.

Pečeme při 180 - 200 °C asi 20 - 25 minut.

Hotové, lehce vychladlé jidášky posypeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.2x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie