Infolinka 541 212 450

Jistebnické šneky - bez lepku a vajec

INGREDIENCE

Těsto: 300 g Bake and Cake 100 ml polotučného mléka + na potření před pečením 100 g másla pokojové teploty 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva 1 vrchovatá lžíce psyllia 1 rovná lžíce Vegavaja rozmíchaná ve 3 lžících teplé vody (necháme 5 minut odstát) Náplň: 180 g másla pokojové teploty 140 g jemně strouhaných sýrů - niva + gouda, nebo jen niva



POSTUP

Z uvedených ingrediencí si připravíme vláčné těsto. Nejdříve důkladně promícháme mouku s kypřidlem, solí a psylliem. Pak přidáme máslo, mléko a kašičku z Vegavaja. Prohněteme v těsto. To necháme v bochánku odpočívat cca 1 hodinu zabalené v potravinářské fólii v ledničce. Těsto trochu zatuhne a rozleží se s vlákninami. Po odpočinutí ho rozdělíme na šest stejných kusů, ze kterých mezi dvěma pásy potravinářské folie rozválíme válečkem obdélník (o výšce cca 0,5 cm). Pomažeme po celé ploše připravenou sýrovou pomazánkou a pomocí fólie stočíme po podélné straně do pevného válečku. Necháme ve fólii zabalené do druhého dne roládky pěkně ztuhnou.

Troubu předehřejeme na 165 °C a vložíme nádobu s vodou (šnečci se díky tomu netrhají). Plech vyložíme pečícím papírem. Jednotlivé roládky vybalíme z fólie a ostrým nožem nakrájíme na 0,5 cm kousky - šneky. Potřeme mlékem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatavého zbarvení cca 15 minut.

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie