Infolinka 541 212 450

Jogurtový (sójový) chléb - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

cca 500 - 600 g bezlepkové mouky (já použila Schär Mix it, plus kukuřičnou polohrubou - 200 g kukuřičné a zbytek Schär) 200 ml rostlinného mléka (já použila sójové, ale lze jakékoliv) 150 g sójového jogurtu 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce jablečného octa 2 lžičky drceného kmínu 2 lžičky sezamových semínek 2 lžičky slunčnicových semínek 1 lžička soli 1 lžíčka cukru 2/3 kostky droždí



POSTUP

Nejprve si připravíme kvásek - z části vlažného mléka, cukru, droždí a trochy mouky.

Smícháme si všechny tekuté a vedle všechny sypké ingredience.

Po vzejití kvásku vše sícháme dohromady a vypracujeme těsto,  které necháme nejprve cca 45 min. kynout na teplém místě v míse.

Poté ho přendáme do vymazané a vysypané pečící nádoby (já srnčí hřbet). Necháme kynout dalších 30 minut a poté pečeme.

Moje stará trouba cca na 200 °C asi 30 minut, s pekáčkem s vodou ve spodní části a z počátku na 250 °C asi 10 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.5x
(Hodnotilo 4 lidí)

Kategorie