Infolinka 541 212 450

Kapustnica - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

uzená obíračka vepřová plec kysané zelí papriková klobása cibule sádlo sůl mletý pepř celý pepř nové koření bobkový list červená paprika



POSTUP

Předem si dáme ovařit uzenou obíračku. Aby byl vývar chutnější, přidáme celou cibuli, bobkový list, nové koření a celý pepř. Lehce osolíme. Když je maso měkké, vývar zcedíme, uzené obereme a nakrájíme na kostičky.

Do druhé nádoby dáme rozehřát sádlo, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Je-li cibulka skoro hotová, přidáme na kostičky nakrájené maso, které též osmahneme. Osolíme, lehce opeříme a zaprášíme paprikou. Chviličku restujeme, podlijeme uzeným vývarem a dusíme do částečného změknutí. Poté přidáme kysané zelí, včetně láku. Podle kyselosti zelí lze i dochutit octem. Když zelí částečně změkne, vložíme i uzené maso a na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu. Vše společně dusíme do změknutí. Ke konci můžeme lehce zahustit záklechtkou připravenou z trochy rostlinného mléka nebo vody a bezlepkové mouky, ale není nutností.

Podáváme samotné, s pečivem, chlebem, vařenými brambory. Dovolí-li dieta, je výborná lžíce zakysané smetany ke zjemnění.

Tip: Pravá kapustnica by se měla prý dělat ze tří druhů mas a měly by se přidávat i sušené houby a sušené švestky. Přiznám se, že nám vyhovuje tato zjednodušená verze. Ale co člověk, to jiný názor, takže můžete vyzkoušet;-).

Dobrou chuť;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie