Infolinka 541 212 450

Karbanátky s pohankou

INGREDIENCE

375 g pohanky 200 g kysaného zelí 2 cibule 1 vejce 2 stroužky česneku sůl pepř majoránka kukuřičná strouhanka podle potřeby olej na smažení



POSTUP

Pohanku nejprve properte, propranou ji dejte do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 díl pohanky a 1,5 dílu vody. Přiveďte k varu a povařte 3 minuty. Hrnec zakryjte poklicí a pohanku nechte ještě stát asi 15 minut.

Vychladlou pohanku nasypeme do mísy, přidáme vejce, oloupané a pokrájené cibule, rozmačkaný česnek a nakrájené kysané zelí. Směs podle chuti osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a přisypeme tolik kukuřičné strouhanky, abychom mohli vypracovat tvárné těsto. Z těsta tvarujeme malé karbanátky, které obalíme v kukuřičné strouhance a smažíme v pánvi ve vyšší vrstvě oleje. Smažíme z každé strany dozlatova.

Karbanátky podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo pečivem a se salátem z čerstvé zeleniny.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie