Infolinka 541 212 450

Kari petrželová polévka se sušenými rajčaty - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Pro 6 porcí potřebujete: 2 petržele 2 menší cibule 2 malé brambory 1 stonek řapíkatého celeru 8 lžic slunečnicového oleje 100 g sušených rajčat 2 kostky bujonu s provensálským koření Natur compagnie 1 lžíce cukru 1 kokosová smetana nasekaná petrželka a koriandr 3 lžíce kari koření



POSTUP

Petržel oloupejte, nakrájejte na větší kusy, smíchejte s 1 lžící kari a 3 lžícemi oleje, pečte 20 minut na 170 °C.
Rajčata zalijte teplou vodou a nechte změknout cca 15 minut. Na oleji do hněda osmahněte na hrubo nakrájenou cibuli, přidejte kari, osmahněte a zalijte 2 l vody. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, oloupané a nakrájené brambory, bujon a vařte do změknutí brambor.
Upečenou petržel a 1/3 rajčat i s vodou, ve které se máčely, vložte do polévky.
Polévku rozmixujte do hladkého krému. Přidejte zbytek rajčat nakrájených na kousky a zjemněte smetanou.

Servírujte s nasekanou petrželkou.

Vybrané suroviny můžete zakoupit v eshopu Country Life.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 50 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 15 lidí)

Kategorie