Infolinka 541 212 450

Kir royal - jednoduchý nepečený dort bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

Korpus: 1,5 hrnku cornflakes 125 g Alsanu, Stelly 100 g čokolády bez mléka (třeba Lidl 52 %) Náplň: 500 ml rostlinného mléka (ideální je vanilkové) 100 ml rostlinné šlehačky (rýžová) 100 ml sektu (Bohemia) 1,5 pudinkového prášku - kvůli výsledné chuti a barvě doporučuji buď Amylon přímo bezlepkový nebo Dr.Oetker smetanovo-vanilkový 4 plátky želatiny cukr krupice dle chuti 1 čajová lžička domácího vanilkového cukru 1 čajová lžička ztužovače šlehačky Povrch dortu: 125 ml creme de cassis (černorybízový likér) 2,5 plátku želatiny trochu meruňkové marmelády stříbrné ozdobné kuličky (dr.Oetker, jsou bez lepku a mléka) kolečko limetky



POSTUP

Rozpustíme Alsan nebo jiný rostlinný tuk, odstavíme ze sporáku a nalámeme do něj celou čokoládu. Promícháme, aby se čokoláda rozpustila. Přidáme cornflakes a vyložíme tím dortovou formu (24 cm). Dáme do lednice ztuhnout.

Mezitim namočíme želatinu a uvaříme z rostlinného mléka, pudinku a cukru pudink. Odstavíme ze sporáku a necháme asi 5 minut chladnout. Pak do něj rozpustíme vymačkanou želatinu, pečlivě  promícháme a přilijeme vychlazený sekt. Zvlášť ušleháme rostlinnou šlehačku se lžičkou ztužovače a jemně zapracujeme do pudinkového krému. Navrstvíme na cornflakový korpus a necháme ztuhnout. Nejlépe 4 hodiny.

Pak si připravíme želé. Namočíme plátky želatiny, rozehřejeme trochu likéru a vymačkanou želatinu rozpustíme. Pak přidáme zbytek likéru a necháme želírovat (chvilku to trvá). Až bude želírovat, pak ji nalijeme na dort a opět vložíme do lednice, aby ztuhla.

Až bude želé krásně ztuhlé, můžeme dozdobit meruňkovou marmeládou (marmeládu rozehřejeme, vložíme do cukrářského sáčku, odstřihneme malou špičku a nakreslíme sklenici. Ještě dozdobíme stříbrnýma kuličkama a plátkem limetky. Ovšem kuličky dejte až téměř před podáváním - po čase se rozpouštějí. 

Poznamka: Pokud budeme chtit dort připravit dětem bez alkoholu, stačí nedávat sekt a ubrat 3 plátky želatiny. A na povrch dortu pouzijeme černorybízový džus místo Creme de cassis.

Náročnost

narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie