Infolinka 541 212 450

Knedlíky z jasmínové rýže bez lepku a mléka

INGREDIENCE

200 g jasmínové rýže 150 g rýžové mouky + na podsypání při tvarování knedlíků 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu 1 celé větší vejce hrst nasekané petrželky sůl (podle chuti)



POSTUP

1. Rýži propláchneme studenou vodou na sítku a dáme vařit do osolené vody cca 300 - 400 ml. Uvaříme doměkka, slijeme přebytečnou vodu a necháme na sítku vychladnout.

2. Do většího hrnce si dáme vařit vodu na knedlíky a přidáme špetku soli. Do mísy dáme rýžovou mouku, kukuřičný škrob, nasekanou petrželku a přidáme vychladlou rýži. Zamícháme vařečkou a přidáme celé vejce a sůl dle chuti. Vařečkou nebo rukou vymícháme lepivé těsto, ze kterého na prkénku posypaném rýžovou moukou tvarujeme cca 4 šišky knedlíků o váze cca 220 - 250 g.

3. Knedlíky opatrně vkládáme do vroucí vody. Po vložení okamžitě NEMÍCHÁME! Po prvních 5 minutách varu můžeme opatrně promíchat (otočit knedlíky). Vaříme cca 15 minut. Na zkoušku můžeme jeden knedlík vyndat, rozkrojit nití a podívat se, zda je střed ještě syrový, nebo už uvařený. Rozpůlený knedlík dáme samozřejmě v případě, že je syrový střed, dovařit. Knedlíky krájíme nití na plátky.

Tip: Pokud budeme knedlíky zamražovat, nejlepší je znova ohřát na pařáčku nebo krátce v mikrovlnné troubě, postříkané vodou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie