Infolinka 541 212 450

Koblihy bez mléka

INGREDIENCE

400 g polohrubé mouky 100 ml rostlinného mléka (doporučuji ovesné nebo pohankové) 3 žloutky 50 g Stelly 40 g cukru krupice + lžička do kvásku 1 lžíce rumu sušené droždí Dr. Oetker špetka soli marmeláda olej na smažení moučkový cukr



POSTUP

Z droždí, lžičky cukru, vlažného mléka a 3 lžic mouky necháme vzejít kvásek. Přimícháme rum, žloutky, změklou Stellu, mouku a sůl a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm. Kulatým vykrajovátkem vykrojíme kolečka, která necháme kynout 20 min na jedné straně a 20 min na druhé straně.

Koblihy smažíme z obou stran dozlatova ve vyšší vrstvě oleje rozpáleného v pánvi. Ubrouskem odsajeme přebytečný olej. Vychladké koblihy naplníme marmeládou nebo jinou náplní pomocí injekční stříkačky. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie