Infolinka 541 212 450

Koláč s tatrankami

INGREDIENCE

250 g polohrubé mouky 200 ml Provamel sójové smetany 18 % 4 vejce 100 g třtinového cukru 4 lžíce rumu 1/2 lžičky prášku do pečiva (vinný kámek nebo jedlá soda) 2 oplatky "Tatranky" - resp. jakékoliv bez obsahu mléka forma na koláč tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání



POSTUP

Nejprve si vymažeme koláčovou formu tukem (nejlépe rozpuštěným máslem), vysypeme moukou a uložíme do chladu.

Vejce s cukrem si ušleháme šlehačem do husté bílé pěny. Po částech pak do vaječné směsi opatrně zašleháme smetanu a mouku s práškem do pečení. Promícháme a přidáme rum a nastrouhané sušenky. Umíchané těsto vlijeme do připravené formy a dáme ihned péct do trouby předehřáté na 160 °C. Moučník pečeme asi necelou hodinu. Při pečení se řídíme zkušenostmi s vlastní troubou.

Upečený koláč necháme vychladnout a před podáváním jej posypeme moučkovým cukrem. Kdo má rád, tak polije moučník polevou a případně posype ještě strouhaným kokosem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 10 min

Hodnocení

2.4x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie