Infolinka 541 212 450

Křehký jablíčkový koláč bez lepku, mléka a vaječného bílku

INGREDIENCE

200 g nahrubo strouhaných jablek 150 g nastrouhaného studeného tuku Stella 150 g Schär Patisseria hrst drcených vlašských ořechů 60 g cukru moučka 50 g mouky z quinoi (bezlepkova.com) 2 žloutky 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva bez lepku 2 polévkové lžíce hnědého cukru 1 polévková lžíce nastrouhané citrónové kůry 1 kávová lžička guarové moučky 1 kávová lžička skořice špetka soli



POSTUP

Z mouky, moučky, tuku, žloutků, soli, cukru a prášku do pečiva vytvoříme vláčné těsto, které necháme alespoň dvacet minut odležet v ledničce. Nastrouháme jablka a podrtíme ořechy. Troubu vyhřejeme na 170 stupňů.

Těsto vyndáme, 2/3 vyválíme na pomoučené ploše a přendáme do formy na koláč (30 cm). Pokud se těsto trhá, nevadí, rukou spojíme. Poklademe jablky a ořechy, procukrujeme a posypeme skořicí a nastrouháme tu 1/3 zbylého těsta. Koláč pečeme při 170 cca 20 minut do zlatova.

Koláč necháme nejlépe do druhého dne odležet (až vychladne, překryjeme alobalem, aby nabral vlhkost a pak už můžeme krájet.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie