Infolinka 541 212 450

Krkovička pečená na zelenině se sójovou smetanou - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

4 plátky krkovice (můžete samozřejmě použít i kotletu) 250 ml Provamel sojové smetany červená paprika zelená paprika mrkev pórek olej sůl pepř směs oblíbeného koření



POSTUP

Maso si nakrájíme na plátky, rukou zlehka naklepeme (ne paličkou, nechceme, aby se nám příliš vysušilo, kdyby bylo moc tenké). Osolíme ho, opepříme a poté osmažíme z obou stran na oleji dozlatova.

Zeleninu (samozřejmě můžete použít i jinou, kterou máte rádi) si nakrájíme na větší kousky a nasypeme do máslem vymazané pečící nádoby.

Na zeleninu nalijeme sojovou smetanu. V případě, že máte rádi hodně sósu tak, jako my, doporučuji přidat ještě trošku rostlinného mléka. Okořeňte dle vlastní chutě a směs zeleniny, smetany a koření promíchejte.Na tuto směs položte opečené plátky masa a vložte do trouby.

Nejprve pečte zakryté alobalem, zhruba na 180 °C do "skorozměknutí". Pak alobal odstraňte a pečte odkryté. Šlehačka se zredukuje, zhoustně a maso se opeče.

Jako přílohu doporučuji podávat brambory - vařené či pečené, příp. rýži.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

2.3x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie