Infolinka 541 212 450

Krtkův dort bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

Korpus: 120 g Alsanu 120 g Doves Farm 80 g cukru moučka 80 g jablečné přesnidávky 40 g rozmačkaného banánu 20 g kakaa 2 lžíce banánového sójového mléka nebo 2 lžíce banánového džusu 1 lžíce rumu 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička balsamico octa 1/2 lžičky jedlé sody Krém: 375 - 400 ml banánového sójového mléka nebo jiného rostlinného mléka 1 plechovka kokosového mléka cukr 1 bezlepkový vanilkový pudink 2 plátky želatiny nasekaná čokoláda bez mléka nebo čokoládové pecičky banány



POSTUP

Korpus: Změklý Alsan vymixujeme s cukrem do pěny, přidáme rum a ocet. Pak zašleháváme postupně všechny sypké ingredience, střídavě s rozmačkaným banánem smíchaným s jablečnou přesnidávkou. Nakonec přidáme ještě 2 lžíce banánového mléka nebo džusu. Pečeme pri 175 stupních cca 20 - 30 minut. Necháme na mřížce vychladnout. Pak opatrně vydlabeme vrch a poklademe banány. Pak krém a nakonec posypeme drobkami (vydlabanou částí).

Krém: Plátky želatiny namočíme do studené vody. Z rostlinného mléka a cukru uvaříme hustší pudink. Odstavíme a asi po 5 minutách v něm rozpustíme vymačkanou želatinu. Necháme vychladnout. Zvlášť vymícháme tuhou část z kokosového mléka. Vychladlý pudink rozmixujeme dohladka a spojíme s kokosovou šlehačkou. Přidáme nasekanou čokoládu nebo pecičky.

Celý dort necháme cca 2 hod. v lednici.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 33 lidí)

Kategorie