Infolinka 541 212 450

Křupavé vanilkové vafle bez mléka a vajec

INGREDIENCE

1 hrnek sójového mléka Provamel (lze použít i jiné rostlinné mléko) 3/4 hrnku teplé vody 1/2 hrnku rýžové mouky hladké 1/2 hrnku pšeničné mouky hladké 4 polévkové lžíce nabobtnalé bramborové vlákniny(získáme smícháním 2 polévkových lžic bramborové vlákniny s 10 polévkovými lžícemi horké vody, necháme nabobtnat, přebytečnou vodu slijeme) 1/4 sáčku vanilkového pudinkového prášku (lze použít i např. čokoládový pro čokoládové vafle nebo kokosový apod.) 1 polévková lžíce cukru 1 čajová lžička prášku do pečiva špetka soli



POSTUP

V míse smícháme mouky, pudinkový prášek, cukr, sůl a prášek do pečiva. Přilijeme mléko, přidáme bramborovou vlákninu a smícháme. Dle potřeby dolijeme teplou vodou (cca 1/2 - 3/4 hrnku) tak, abychom získali hustší, ale tekutou konzistenci.

Vaflovač slabě potřeme rýžovým olejem. Samozřejmě lze použít i kokosový, řepkový olej nebo sádlo.

Do rozpáleného vaflovače nalijeme těsto - mně to vyšlo 1 naběračka na 2 vafle. Zavřeme a pečeme cca 3 - 5 minut, dozlatova. Neotvírejte dřív než po 3 minutách.

Hotové vafle jsou krásně křupavé a voňavé :-) .

Zdobíme dle chuti - můžeme jen pocukrovat či posypat cukrem se skořicí nebo čokoládovými hoblinkami (bez mléka). Můžeme potřít marmeládou či navrch přidat lžíci rostlinného jogurtu nebo rostlinné smetany. Nebo zdobit nemléčným pudinkem, čokoládovou pomazánkou bez mléka, atd. atd... Chuti se meze opravdu nekladou ;-) .

Pokud chcete vafle uchovat do druhého dne, tak nejlépe v uzavíratelné dóze. Druhý den už sice nekřupou, zato jsou krásně vláčné.

Dobrou chuť ;-).

Uvedené množství vystačí cca na 7 velkých vaflí.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 5 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 25 lidí)

Kategorie