Infolinka 541 212 450

Krůtí prsíčka s grilovanou zeleninou

INGREDIENCE

200 g krůtích prsou zelenina (cukety, lilek, paprika) trochu brokolice 1 střední cibule 50 g šebestiánského špeku (nebo oravská slanina, případně anglická slanina) 1 lžíce olivového oleje na restování masa + 1 lžíci na restování zeleniny 1 lžíce rýžové mouky česnek na plátky sůl pepř bylinky (třeba oregano, bazalka) případně trochu sušených rajčat nakrájených na malinké kousky zeleninový vývar na podlití masa rýže



POSTUP

Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje, přidáme špek nakrájený na kostičky a nakrájenou cibuli. Orestujeme až do mírného zhnědnutí cibule. Pak přidáme maso nakrájené na malé kousky. Opékáme do zlatova. Přidáme sůl, pepř, koření a lžíci rýžové mouky. Spolu restujeme, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a promícháme. Přendáme do skleněné zapékací mísy, přikryjeme a vložíme do trouby na cca 50 - 60 minut při 175 - 180 stupních. Případně podlijeme ještě vývarem. Mezitím nakrájíme na kostky cuketu, papriku a lilek, osolíme a necháme chvilku vypotit. Pak osušíme a orestujeme nebo ogrilujeme na pánvi spolu s česnekem nakrájeným na plátky. Přidávám ještě malé růžičky brokolice. Takto orestovanou zeleninu vložím k masu cca na 10 - 15 minut před jeho dokončením. Podáváme s rýží.  

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 10 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie