Infolinka 541 212 450

Kulajda - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

houby (nejlépe lesní, v nouzi lze použít i žampiony, ale rozdíl je rozhodně znát) rostlinná smetana na vaření bezlepková mouka na zahuštění ocet sůl kmín vajíčka brambory



POSTUP

Houby zalijeme vodou, ochutíme octem, přidáme sůl, kmín a vaříme/dusíme do částečného změknutí. Ve smetaně rozmícháme přiměřené množství bezlepkové mouky (dle požadované hustoty) a záklechtku nalijeme, nejlépe přes cedník, abychom minimalizovali hrudky, do základu. Za stálého míchání provaříme mouku a necháme houby změknout, příp. polévku dochutíme.

Podáváme s vajíčkem uvařeným natvrdo a brambory.

My jsme zvyklí více zahustit a podáváme jako samostatný pokrm, nejen jako polévku ;-).

Dobrou chuť;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie