Infolinka 541 212 450

Kulajda pro alergiky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

2 l vody 4 větší brambory 1/4 l rostlinné smetany hrst sušených hub 3 lžíce sekaného kopru 2 vrchovaté lžíce jemné Hrašky 3 kuličky nového koření 3 kuličky černého pepře 3 bobkové listy sůl ocet



POSTUP

Předem si namočíme houby.

Do osolené vody dáme vařit nakrájené brambory, přidáme bobkový list, kuličky celého černého pepře a kuličky nového koření.

Když jsou brambory poloměkké, přidáme houby a zahustíme Hraškou. Odebereme trochu vývaru, necháme trochu zchladnout a do něj důkladně rozmícháme Hrašku. Vlijeme do polévky a dalších  20 minut povaříme. Před koncem varu přidáme kopr.

Pak zjemníme dostatečným množstvím smetany (rostlinné). Na závěr opatrně vmícháme ještě asi lžíci octa (dle chuti).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie