Infolinka 541 212 450

Kuřecí plátek s žampiony v bílé omáčce - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

500 g kuřecích prsou 500 g žampiónů 250 g vařených brambor 250 ml sojóvé smetany Provamel pepř sůl 1 lžíce oleje



POSTUP

Kuřecí prsa si nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme po obou stranách. Na pánvičce necháme zpěnit olej a kuřecí prsa z obou stran lehce osmahneme. Zalijeme trochou vody a dusíme, dokud prsa nejsou měkká.

Mezitím na jiné pánvičce zpěníme trochu oleje, přidáme žampióny nakrájené na plátky, osolíme a opepříme. Pokud se žampiony malinko připalují, můžeme podlít troškou vody.

Jakmile maso i žampiony jsou měkké, přidáme žampiony na pánvičku ke kuřecímu masu a sosu. Zalijeme smetanou a chvíli povaříme.

Podáváme s brambory.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

2.4x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie