Infolinka 541 212 450

Květáková kulajda - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

1/2 květáku 3 brambory 200 ml smetany Provamel 1 menší cibule hrst sušených hub 2 lžíce jemně nasekaného kopru 2 lžíce bezlepkové mouky na zahuštění 6 kuliček nového koření 6 kuliček černého pepře 4 bobkové listy 1/2 lžičky mletého kmínu sůl (nejlépe černá sůl – chutná po vajíčkách) případně ocet a cukr



POSTUP

Brambory a košťál z květáku pokrájíme na drobné kostičky. Květák rozebereme na růžičky, cibuli jemně nasekáme a vše dáme s houbami a kořením (nejlépe uzavřeným ve vajíčku na čaj) vařit do 1,5 litru vody. Asi po 20ti minutách, když je vše měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Za občasného zamíchání povaříme alespoň 5 minut. Přilijeme rostlinnou smetanu, přidáme jemně nasekaný kopr, dosolíme a případně podle chuti dochutíme octem a cukrem.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie