Infolinka 541 212 450

Květáková polévka - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

1/2 květáku 2 lžíce sádla (nebo rostlinného tuku na vaření) 2 lžíce bezlepkové mouky kmín sůl pepř majoránka



POSTUP

Květák rozebereme na menší růžičky a očistíme. Vložíme do vroucí vody (jen tolik, aby byl květák ponořený), osolíme, přidáme kmín (podle chuti celý nebo drcený) a vaříme cca 10 minut. Květák scedíme (vývar nevylíváme).

Ze sádla (nebo tuku) a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou zalijeme vývarem a necháme společně provařit asi 10 - 15 minut. Pak vložíme květák a necháme trochu prohřát. Vypneme a dochutíme pepřem a majoránkou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 20 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 19 lidí)

Kategorie