Infolinka 541 212 450

Kynuté bezlepkové knedlíky s jahodama

INGREDIENCE

330 g Nutrifree per pane 250 ml vody (mléka) 1 vejce 1/2 kostky kvasnic 1 menší lžíce cukru 1 lžíce oleje troška soli čerstvé jahody 2 lžičky namletých chia semínek nebo psylia (já jsem dala psylium) tuk na polití podle diety cukr na ozdobení



POSTUP

Recept mám podle fcb skupiny Jureček a jiný bezlepek.

Z trochy vlažné vody, droždí a trošky cukru udělat kvásek. Do zbytku tekutiny namočit chia. Vše pak smíchat a nechat chvíli odpočinout (10minut), rozdělit na díly, propracovat (tady doporučuji zkouknout videa jak Lenka Jurečkova překládá třeba chleba nebo rohlíky, je to hodně důležité, videa najdete ve skupině u receptů), udělat placičku, naplnit, nechat zakryté dokynout (cca 30min) a vařit v páře podle velikosti cca 8 minut. Nedělat moc tenké těsto a nenechat překynout. Hned jak odložíte pokličku, propíchněte je špejlí aby "nespadly"

Pak už jen posypat čím máte rádi. Na fotce je kokosový cukr, který má výbornou, lehce karamelovou chuť. Děti měli klasiku s kakaem a místo másla používám Alsan.

 

Dobrou chuť!

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

Kategorie