Infolinka 541 212 450

Kynuté knedlíky

INGREDIENCE

1/2 kg hrubé mouky 1 lžička soli 1/4 l rýžového mléka 1/2 dkg droždí ( 1 kostka) trocha soli a voda na vaření



POSTUP

Do vlahého mléka rozdrobíme droždí a necháme chvilku vyběhnout kvásek. Mouku smícháme se solí a přidáme kvásek. Vypracujeme tuhé, pružné těsto. Na teplém místě pod utěrkou necháme vykynout asi hodinu. Vytvarujeme dvě šišky a necháme pod ubrouskem ještě cca 15min. kynout.

Pak vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 7 - 10 min částečně zakryté pokličkou ( pozor aby neutekly), pak obrátíme a vaříme dalších 7- 10 min. Celkové délka vaření 15-20 min. podle velikosti.

Ihned po vyndání na několika místech propícháme vidličkou.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 45 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie