Infolinka 541 212 450

Kynutý koláč s mákem a švestkami - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

Na kulatou formu o průměru 20 cm: Těsto: 100 g Bake-a-cake Adveni + další mouka na vál cca 75 - 100 ml rostlinného mléka (použila jsem mandlové) 30 g rozpuštěného bezmléčného tuku (Stella, Alsan) 1 polévková lžíce cukru 1/2 kávové lžičky instantního droždí špetka soli Náplň: 50 g mletého máku 100 ml rostlinného mléka cukr 2 lžíce tuhé části kokosového mléka z plechovky 1 lžíce povidel (nebo jiné vhodné marmelády) 2-3 čajové lžičky tapiokoveho škrobu nebo pudinku 1 lžíce rumu (nemusí být) skořicový cukr 1/2 lžičky perníkového koření švestkový kompot trocha mandlového marcipánu



POSTUP

Těsto: Z mouky, soli, cukru, droždí a teplého rostlinného mléka uděláme řídké těsto. Poprášíme ho trochou mouky a necháme v teple cca 30 minut kynout. Potom zapracujeme do těsta rozpuštěný tuk a na pomoučeném vále vypracujeme těsto. Těsto přendáme do vymazané formy a pomoučenými prsty rozprostřeme do stran. Přikryjeme potravinářskou fólií na cca 10 minut. Sundáme fólii, navrstvíme náplň - poklademe kompotovanými švestkami a nastrouháme marcipán a vložíme do trouby a upečeme. 

Náplň: Všechny ingredience kromě škrobu (pudinkového prášku) dáme do kastolu a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu a odstavíme. Necháme vychladnout. Až do vychladlé náplně dáme škrob (pudinkový prášek). 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie