Infolinka 541 212 450

Kynutý švestkový koláč bez lepku a mléka

INGREDIENCE

250 g mouky (na kynuté dávám Schär B) 125 ml vody (mléka) 50 g cukru moučka 40 g tuku (dávám Sarinu) 1 žloutek droždí sůl švestky



POSTUP

V lehce teplé vodě se lžičkou cukru necháme chvíli vzejít droždí. Poté umícháme těsto (tuk je rozpuštěný a zchlazený na pokojovou teplotu). Necháme vykynout. Vykynuté těsto vymačkáme na plech, naskládáme na něj švestky (já je krájím na kousky), posypeme drobenkou z tuku, cukru a mouky (to už dávám jen Doves). Pečeme na 180 st, asi 20 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 20 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie