Infolinka 541 212 450

Lanýže - bez lepku, vajec, laktózy

INGREDIENCE

175 g tmavé belgické čokolády CALLEBAUT 105 ml smetany bez laktózy (alespon 30 %) 15 g pyré z propasírovaných malin 1cl rumu nebo Amaretta trochu červeného pepře (třeba od Sonnentor) Na obalování: kakao cukr červený pepř lžíce opražených mandlí s třtinovým cukrem



POSTUP

Rozehřejeme smetanu (nevaříme) tak, aby byla horká, zalijeme jí čokoládu Callebaut a rozmícháme na hladký krém. Rozdělíme do 3 misek. Do jedné misky zamícháme propasírované maliny, do druhé přidáme rum nebo amaretto a do třetí dáme trochu rozemletého červeného pepře. Dáme do lednice minimálně na 5 - 6 hodin. Potom vložíme jednotlivě do cukrářského sáčku a stříkáme na talíř malé kuličky, které ještě na chvilku vložíme do lednice. Pak ručně vytvoříme lanýže a malinové obalíme v kakau, pepřové v cukru moučka spolu s trochou pepře a rumové obalíme v opražených mandlích  (mandle spolu s třtinovým cukrem opražíme na pánvi dozlatova). Vložíme do cukrářských košíčků a uložíme v lednici.

Tip: Lidem s ABKM nebo IBKM doporučuji místo bezlaktozové smetany použít 100 g vychlazeného kokosového mléka. Odvažte jen tu tuhou část, kterou rozehřejte a postupujte jako u verze bez laktózy.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 8 lidí)

Kategorie