Infolinka 541 212 450

Levandulové sušenky bez lepku a mléka

INGREDIENCE

250 g Schaer Patisseria + mouka na podsypání 125 g třtinového cukru 125 g studeného bezlepkového margarínu Stella apod. 1 vejce 1 polévková lžíce strouhané kůry z bio citronu 1/2 kávové lžičky vanilkového extraktu nebo jeden vanilkový cukr 2 - 3 kapky éterického levandulového oleje + květy ze tří snítek levandule plech + pečící papír + mikrotenový sáček



POSTUP

1. Mouku vysypeme s cukrem a kůrou na vál na hromádku. Doprostřed hromádky uděláme důlek, do kterého dáme vejce, přidáme vanilkový extrakt, levandulový olej a květy. Přidáme studený tuk  (nejlepší je ho nastrouhat) a rychle zpracujeme těsto. Dáme ho do sáčku a necháme alespoň jednu hodinu v lednici odpočinout (klidně i do druhého dne).

2. Těsto vyndáme z lednice, necháme povolit a vyválíme ho nejlépe mezi dvěma kusy pečícího papíru, nebo na vále podsypaném moukou. Formičkami, nebo malou skleničkou, obalenou v mouce, vykrajujeme kolečka, která klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 10 - 12 minut.

3. Sušenky necháme na plechu úplně vychladnout (teplé by se sypaly). Dozdobíme rozehřátou čokoládovou polevou bez mléka.

V plechové krabicí vydrží i dva týdny...... Jestli to vydržíte.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie