Infolinka 541 212 450

Linecký koláč s jablky - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

Těsto: 150 g Natural bezlepkové směsi (kukuřičný škrob, lupinová a rýžová,mouka, guarová guma) 150 g pohankové mouky Šmajstrla 130 g Stelly 50 g moučkového cukru 1 celé vajíčko 2 polévové lžíce vody 1 vanilkový cukr 2 kávové lžičky prášku do pečiva sůl citrónová kůra jablka



POSTUP

Ze surovin vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na půl hodiny odpočinout do lednice.

Mezitím si nastrouháme 6 jablek.

Těsto si rozdělíme na dvě části. Obě vyválíme přes pečící papír. Jednou částí vyložíme dno a stěny formy.

Na těsto rozložíme nastrouhaná jablka, na vrch položíme druhou část vyváleného těsta, upravíme okraje a těsto sem tam proťupkáme vydličkou.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C  asi 40 minut (dozlatova).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.0x
(Hodnotilo 1 lidí)

Kategorie