Infolinka 541 212 450

Litý koláč s drobenkou bez vajec a mléka

INGREDIENCE

300 g polohrubé mouky 200 g rostlinného tuku na pečení 200 g cukru 100 g Solamylu 8 lžic rostlinného mléka (podle potřeby i víc) 4 lžíce uvařeného a vychladlého pudinku z rostlinného mléka (vanilkový) 1 kypřící prášek do pečiva ovoce dle chuti, diety a sezony Drobenka: 3 - 4 lžíce hrubé mouky 2 - 3 lžíce lžíce cukru 2 - 3 lžíce rostlinného tuku na pečení 1 vanilkový cukr



POSTUP

Rozpustíme si tuk, přidáme do něj na zchladnutí mléko a rozmícháme pudink. 

Smícháme sypké suroviny, přidáme tuk s mlékem a pudinkem a vymícháme hladké těsto.
To vylijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou.

Ovoce omyjeme a osušíme a rovnoměrně poklademe na těsto.

Tuk na drobenku si rozpustíme a smícháme s moukou a cukrem (nejlépe ručně). Drobenkou  rovnoměrně posypeme těsto s ovocem.

Pečeme na 160 st. do zlatova. Propečení můžeme zjistit špejlí, píchnutím do středu koláče, mimo ovoce ;).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 21 lidí)

Kategorie