Infolinka 541 212 450

Litý perník bez vajec

INGREDIENCE

2 hrnky mouky (např. 1,5 hrnku polohrubé pšeničné nebo špaldové a 0,5 hrnku žitné) 1 hrnek mléka (klidně rostlinného) 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku přírodního cukru hrst rozinek nebo nadrobno nakrájených sušených švestek 3 – 5 lžic uvařené kávy nebo kávoviny 1 lžíce sójové mouky 1 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu 2 lžičky prášku do pečiva 2 lžičky perníkového koření rostlinný tuk a trocha mouky na vymazání pekáče



POSTUP

Cukr rozpustíme v mléce a přidáme ostatní suroviny. Ušleháme těsto - mělo by být malinko hustější, než jsou tradiční vaječná litá těsta. Pekáček nebo dortovou formu vymažeme rostlinným tukem a lehce vysypeme jakoukoliv moukou. Těsto přendáme do pekáčku. Pečeme v troubě při 170 °C zhruba 20 minut (dle výšky těsta).

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie