Infolinka 541 212 450

Lyonské brambory bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

Na dvě porce: 400 g brambor 100 g sojové smetany Provamel 1 větší stroužek česneku sůl pepř muškátový oříšek čerstvý tymián Alsan na vymazání formy a trochu na povrch



POSTUP

Brambory oškrábeme a v celku nebo na půlky uvaříme v osolené vodě cca  7minut. Vodu slijeme a ještě teplé brambory nakrájíme na tenké plátky. Formu vymažeme Alsanem a poklademe jednotlivými plátky brambor. V hrníčku smícháme sojovou smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek, kousky rozmarýnu a utřený česnek. Touto směsí zalijeme brambory a vložíme na cca 25 - 30 minut do trouby. Pečeme při 180 stupních. Cca asi 10 - 12 minut před koncem přidáme kousek Alsanu na povrch zapekaných brambor a pečeme dozlatova. Použijeme jako přílohu, nebo jen tak samostatně. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie