Infolinka 541 212 450

Makové rohlíky

INGREDIENCE

550 g hladké mouky 250 ml rostlinného mléka 3 polévkové lžíce olivového oleje 2 polévkové lžíce Solamylu 1 kávová lžička soli 1 kávová lžička cukru 1/2 čerstvého droždí



POSTUP

Všechny ingredience vložíme dle zavedeného postupu do pekárny (nejprve tekuté složky, poté sypké, na závěr droždí). Zapneme program na kynutá těsta.

Po vykynutí z těsta vyválíme placku, kterou rádýlkem rozdělíme na požadovaný počet výsečí, dle plánované velikosti rohlíků (4,6,8). Z nich poté umotáme rohlíky, naskládáme je na vymaštěný plech a necháme ještě kynout na teplém místě pod utěrkou zhruba 30 minut.

Před pečením pomašlujeme vejcem nebo jen vodou (dle typu diety), posypeme mákem, příp. kmínem, hrubou solí, semínky dle chuti a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200 °C asi 15 minut.

Hotové rohlíky je nejlepší přendat z plechu na mřížku, aby lépe vychladnuly.

Dobrou chuť;-).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

2 h 15 min

Hodnocení

4.9x
(Hodnotilo 14 lidí)

Kategorie