Infolinka 541 212 450

Malinové cupcakes - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

3 velká vejce 100 g jemně mletých blanšírovaných mandlí 90 g mražených malin obalených v troše kokosové mouky 60 g cukru krupice (nebo palmového cukru) 30 g rozpuštěného Alsanu 30 g kokosového tuku 25 g kokosové mouky 2 lžíce kokosového mléka (tuhé části) - předem vychladit 1 lžíce pomerančové šťávy kůra z jednoho pomeranče 1 lžička prášku do pečiva Malinová šlehačka: 150 g tuhé části kokosového mléka 100 g mražených malin 1 lžička pomerančové šťávy 2 plátky želatiny



POSTUP

Tuk rozpustíme a zchladíme. Vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme vejce, kokosovou šlehačku, mouky s práškem do pečiva, pomerančovou kůru a štávu. Nakonec opatrně přidáme mražené maliny obalené v kokosové mouce. Naneseme do košíčků a pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupnů cca 15 - 18 minut. Po vychladnutí zdobíme malinovou šlehačkou.

Namočíme si plátky želatiny do studené vody. Mezitím rozehřejeme maliny, podlijeme je  pomerančovou štávou a přidáme trochou cukru. Do horkých (nikolvi vařících) malin vložíme vymačkanou želatinu a rozpustíme. Po vychladnutí malinovou směs opatrně smícháme s tuhou částí vychlazeného kokosového mléka (z plechovky).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie