Infolinka 541 212 450

Malinové srdce - bez lepku a vajec (případně laktózy)

INGREDIENCE

Korpus: 90 - 100 g hořké čokolády bez mléka (např. červená z Lidlu) 40 ml smetany ke šlehání (33%) 40 g rýžových burisonů Malinová smetanová náplň: 200 g mražených malin 160 ml smetany ke šlehání (33%) 160 ml zakysané smetany 1 balíček plátkové želatiny Dr. Oetker + 100 ml studené vody 60 g cukru moučka Na dozdobení: čerstvé maliny meduňka srdcový ráfek např. od Tescomy, pečící papír, malý plech trocha oleje na vymazání ráfku



POSTUP

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni - skleněnou mísu postavíme na hrnec s horkou vodou a necháme čokoládu rozpustit, občas promícháme. Přilijeme smetanu a promícháme metličkou. Přisypeme burisony.

Ráfek uvnitř vytřeme olejem. Položíme na malý plech s pečícím papírem a vyplníme rovnoměrně čokoládovo-burisonovou směsí. Necháme ztuhnout v chladu.

Studenou smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku, přidáme cukr, zakysanou smetanu a šleháme, až se vše spojí.

Želatinové plátky položíme do hrnce se 100 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Po nabobtnání přivedeme do bodu varu za stálého míchání a okamžitě sundáme z horké plotýnky (nesmíme nechat vařit).

Horkou želatinu promícháme, přilijeme k smetanové hmotě a okamžitě vyšleháme. Opatrně přidáme maliny a vrstvíme rovnoměrně na burisonovou hmotu do ráfku.

Dáme do chladu ztuhnout, alespoň na dvě hodiny. Nejlépe přes noc.

Příborovým nožem uvolníme dort z boků ráfku a opatrně přesuneme na talíř. Dozdobíme čerstvým ovocem a meduňkou. Z hořké čokolády můžeme pomocí transferové folie vytvořit mašli ;-).

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.5x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie