Infolinka 541 212 450

Marcipánové miništoly - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

150 g Jizerky zelené cca 100 ml rostlinné smetany (Provamel, Ecomil, Isola BIO, bezlaktózáři třeba Meggle na vaření) 100 - 120 g hodně změklého Alsanu 100 g Schär mix C Patisserie 100 g rozinek přes noc namočených v rumu 100 g mandlového marcipánu 50 g nasekaných mandlí 45 g kandované pomerančové kůry, nejlépe bio 1 žloutek 1 polévková lžíce cukru moučka kůra z 1 pomeranče (chemicky neošetřeného) kůra z 1 citronu (chemicky neošetřeného) 1 čajová lžička skořice 3 g sušeného droždí špetka soli trochu rozehřátého tuku na potření po upečení



POSTUP

Nejprve si uděláme z vlažné smetany, droždí a cukru kvásek. Pak v míse smícháme 100 g Jizerky a 50 g Schär mix C,  skořici, sůl, kvásek a žloutek a uděláme lepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple bez průvanu kynout 30 minut.

Potom přidáme zbyvající mouku, změklý tuk, nastrouhanou kůru z pomeranče a citrónu, kandovanou kůru,natrhaný marcipán, rozinky a mandle. Těsto necháme znovu kynout cca 20 - 25 minut.

Pak lžící odkrajujeme kousky velké jako vlašský ořech. Vytvarujeme je a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjeme utěrkou a necháme ještě 10 - 15 minut odpočívat. Pečeme v rozehřáté troubě cca 12 - 15 minut při 180 stupních horkovzduch.Nezapomeneme do trouby strčit hrníček s vodou.

Ihned po vytažení z trouby potřeme rozehřátým tukem. Po vychladnutí pocukrujeme. 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie