Infolinka 541 212 450

Mechová bábovka s medovými ořechy - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

5 vajec (žloutky + bílky zvlášť se špetkou soli) 150 g třtinového cukru 100 g mouky z vlašských ořechů 80 g bramborového škrobu 4 polévkové lžíce řepkového oleje 1 balíček cukru s pravou vanilkou kůra a šťáva z 1/2 BIO citrónu 2 polévkové lžíce ořechů v medu (prodejny se zdravou výživou či běžně ve větších supermarketech) 1/2 bezlepkového prášku do pečiva 1 polévková lžíce oříškového likéru nebo Tuzemáku 1 kávová lžička guarové moučky Stella a kukuřičná strouhanka apod. na vymazání a vysypání formy, moučkový cukr na posypání



POSTUP

Troubu předehřejeme na 180 °C. Pečící nádobu či formu vymažeme tukem a vysypeme. Žloutky vyšleháme mixérem s cukry, alkoholem, citrónovou šťávou a kůrou do žluté pěny. Zvlášť vyšleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh. Ve vedlejší misce si promícháme mouku z vlašských ořechů, škrob, guarovou moučku a prášek do pečiva.

Do žloutkovo-cukrové pěny zašleháme postupně olej a promícháme ořechy v medu. Přisypeme moučnou směs a prošleháme. Nakonec opatrně silikonovou stěrkou či vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 - 35 minut nebo až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá.

Po upečení necháme formu či bábovku úplně zchladnout na mřížce. Po vychladnutí překlopíme a pocukrujeme.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie