Infolinka 541 212 450

Medové perníčky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

300 g pohankové mouky 120 g lesního medu 40 g panely (sušené třtinové štávy) 40 g sádla nebo Alsanu 1 želatinového "vejce" (4 lžíce vroucí vody a 1 lžíce práškové želatiny, používám značku Great Lakes) 2 lžičky perníkového koření 1 lžička bezfosfátového prášku do pečiva špetka soli uvedené množství surovin je na 2 plechy



POSTUP

Smíchejte pohankovou mouku, panelu, prášek do pečiva, sůl a perníkové koření. Navrch přidejte tuk a med.

Do malé širší misky nalijte 4 lžíce vroucí vody a celý její povrch poprašte želatinou. Jakmile želatina nasákne vodou, prošlehejte ji vidličkou nebo malou metličkou, až se ve vodě rozpustí a napění. Toto želatinové "vejce" přidejte k ostatním surovinám a uhněťte velmi měkké těsto.

Těsto uložte do ledničky přibližně na půl hodiny, až zpevní. Poté ho mezi dvěma fóliemi rozválejte na silnější plát, vykrajujte tvary a klaďte je na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte přibližně 15 minut v troubě rozpálené na 180 °C. Po zchladnutí perníčky trochu ztvrdnou, uložte je proto do krabice se skrojkem jablka, který každý den vyměníte. Během několika málo dnů perníčky změknou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.2x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie