Infolinka 541 212 450

Medovníčky

INGREDIENCE

250 g hladké mouky 125 g Stelly 80 g moučkového cukru 1 vejce 2 lžíce medu 1 lžička jedlé sody špetka soli špetka mleté skořice hladká mouka na posypání válu 500 ml rýžového mléka 1 Zlatý klas Dr.Oetker 2 lžíce cukru 1 vanilkový cukr Dr.Oetker kapka rumu mleté oříšky, mleté mandle, mleté vlašské ořechy - co dům dá čokoláda na vaření ORION s kouskem Omegy - rozpustit na ozdobení



POSTUP

Těsto: Na vál si připravím navážené suroviny (mouku, sůl, Stellu, cukr moučku, med, vejce, skořici, jedlou sodu) a ručním hnětením vytvořím kouli těsta, kterou dám do celofánu a na cca 2 hodiny vložím do lednice odpočinout.

Poté na vále posypaném hladkou moukou vyválím tenkou placku a jakýmkoliv tvořítkem (kruh, obdélník, čtverec..) vykrajuji kolečka, která dávám na plech vyloženým pečícím papírem a při 180 °C v troubě peču do zlatova. 

Krém: Z jednoho pytlíku Zlatého klasu uvařím dle návodu na obalu krém (já dala rýžové mléko, ale věřím, že to bude výborné i s mandlovým mlékem - to zkusím příště) a po vychladnutí rozmixuji do hladka a přidám rum.

 

Krém mažu mezi 4 kolečka a i na stranách a na povrchu a poté obalím v rozmixovaných oříšcích. Rozpuštěnou čokoládou ozdobím a dám do lednice (nejlépe na noc - já tolik času neměla a vyndala po 2 hodinách a i tak byly naprosto boží :-)) )

 

Všem přeji ať se povedou a ať chutnají, stejně jako nám :-) 

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 25 lidí)

Kategorie