Infolinka 541 212 450

Medový čirokový koláč bez lepku a mléka

INGREDIENCE

6 celých vajíček 100 g čirokové polohrubé mouky (www.bezlepkova.com) 100 g kukuřičné polohrubé mouky 80 g krupicového cukru 80 g medu 4 polévkové lžíce řepkového oleje 2 polévkové lžíce vinného kamene (přírodní kypřidlo) kůra z celého BIO citronu a 1 polévková lžíce citronové šťávy ostřejší džem - malinový, višňový, rybízový moučkový cukr na posypání plech 20 x 30 cm + pečící papír



POSTUP

Troubu předehřejeme na 160 °C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme mixérem s cukrem a medem, citronovou kůrou a citronovou šťávou do husté pěny. Zlehka přimícháme mouky a vinný kámen. Jako poslední jemně zamícháme 4 lžíce oleje.

Těsto přelijeme do plechu z pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut (až je špejle po vytažení ze středu koláče suchá). Po upečení necháme koláč vychladnout na mřížce. Vychladlý ho překlopíme a opatrně sundáme pečící papír. Koláč rozdělíme podélně na polovinu. Jednu polovinu potřeme džemem a druhou opatrně přiklopíme. Koláč pocukrujeme a nakrájíme na malé kostičky.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 40 min

Hodnocení

2.8x
(Hodnotilo 16 lidí)

Kategorie