Infolinka 541 212 450

Měkké marokánky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

125 ml rýžového mléka 125 ml rýžové nebo sójové smetany na vaření 100 g mandlí (plátky + hranolky loupané) 70 g Schär mix C nebo bramborového či kukuřičného škrobu 50 g sušených nebo kandovných sekaných višní 50 g kandované pomerančové BIO kůry 50 g kandované citrónové BIO kůry 50 g brusinek 30 g bezmléčného tuku Stella 3 rovné lžíce třtinového cukru 1 cukr s pravou vanilkou plechy + pečící papír Na dohotovení: rozpuštěná hořká čokoláda bez mléka, např. červená z Lidlu + tuk Omega (poměr 3:1)



POSTUP

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Plechy vyložíme pečícím papírem. V hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme na středním plameni cukr na světlý karamel, přidáme tuk, rostlinné mléko, smetanu a promícháme.

Za stálého míchání přisypeme mouku či škrob a mícháme až do varu a zhoustnutí (raději metličkou než vařečkou, aby se rozpustily žmolky). Hustou směs ještě promícháváme cca 1 minutu (pozor, jde to poměrně rychle). Odstavíme pánev se směsí ze sporáku a necháme cca 10 minut zchladnout.

Do zchladlé směsi přisypeme mandle a ovoce a promícháme. Necháme úplně vychladnout. Z hmoty tvarujeme mokrou rukou na pečící papír na plechu placičky o průměru dětské dlaně, cca 4 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10 - 15 minut (zespod by měly být světle zlaté). Necháme na mřížce úplně vychladnout. Pak sundaváme z plechu a hladkou stranu namáčíme do čokoládové polevy. Nožem můžeme přizdobit klikatými ornamenty.

Autorka: Radka Vrzalová https://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie