Infolinka 541 212 450

Meruňkový koláč s tofu

INGREDIENCE

Těsto: 200 g rozpuštěného rostlinného tuku na pečení (Stella) 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 1/2 hrnku rostlinného mléka 2 vanilkové cukry 1 kypřicí prášek 2 lžíce vanilkové hrašky + 1 lžíce oleje (nebo 2 lžičky pudingového prášku) Náplň: 3 - 4 kostky přírodního tofu 5 lžic medu 4 lžíce slunečnicového oleje 2 vanilkové cukry 1/2 lžičky soli (spíš míň) šťáva a kůra z 1 citronu (možno víc, podle vlastní chuti) Drobenka: 1/2 hrnku hrubé mouky 1/2 hrnku cukru krupice (+ 1 vanilkový cukr) 100 g rostlinného tuku na pečení (rozpustit) cca 1/2 kg meruněk (nebo jiné ovoce)



POSTUP

Ingredience na náplň dáme do mixéru a chvíli mixujeme do hladka.

Z tuku, cukru a hrubé mouky si připravíme drobenku.

Všechny suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem.

Na těsto opatrně rozetřeme směs z tofu a poklademe omytým, osušeným a vypeckovaným ovocem.

Posypeme drobenkou.

Pečeme na 180 st. asi 35 - 40 minut.

Tento koláč je moc dobrý, vláčný a hlavně rychle hotový.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 25 lidí)

Kategorie