Infolinka 541 212 450

Minivětrníčky - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

Korpus: 120 ml studené vody 120 ml mandlového mléka 90 g Doves Farm samokypřící 55 g bezmléčného tuku (Alsan, Stella) 30 g náhrady vajec free from 1 lžička vanilkového cukru 1 lžička prášku do pečiva špetka soli Náplň vanilková: 320 ml rostlinného mléka 2 lžíce ušlehané šlehačky z kokosového mléka z plechovky (tuhá část) 1 vanilkový pudink vanilkový extrakt cukr podle chuti Krém karamelový: 300 ml rostlinného mléka 1-2 lžíce ušlehaného kokosového mléka z plechovky (tuhá část) 1 karamelový pudink - Biovegan cukr podle chuti Karamelová poleva: 100 ml kokosové smetany na vaření Ecomil 80 g třtinového cukru



POSTUP

Větrníky: Mléko s tukem a solí ohřejeme až takřka k bodu varu. Odstavíme ze sporáku a přimícháme mouku. Vymícháme dohladka. Vrátíme na sporák a asi 2 - 3 minutky jakoby opečeme. Odstavíme a necháme trochu vychladnout.

Mezitím vyšleháme 30 g náhrady vajec albert free from (nebo i Orgran) a 120 ml studené vody do hladké pevnější pěny. Tuto pěnu přidáme k polovychladlé uvařené směsi, mixérem spojíme a šleháme do hladkého těsta.

Těsto přendáme do sáčku a na plech nastříkáme spirálové kolečko ( o je moc důležité, nestříkat plochá kolečka, ani bobánky), vyšlo mi celkm 9 ks. Pečeme při 185 stupních cca 20 - 25 minut. Necháme vychladnout a rozřízneme.

Krém karamelový: Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink a necháme vychladnout. Pak rozmixujeme dohladka. Do tohoto vychladlého a hladkého krému přidáme ušlehanou šlehačku z plechovkového kokosového mléka.

Krém vanilkový: Z pudinku, mléka, cukru a vanilkového extraktu uvaříme pudink a necháme vychladnout. Poté rozmixujeme dohladka. Do vychladlého zašleháme 2 lžíce ušlehané šlehačky z kokosového mléka z plechovky.

Karamel na polití: Cukr pomalu zahřejeme až se rozpustí a zezlátne, pak přidáme velmi opatrně smetanu a chvíli na jemném plameni povaříme.

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie