Infolinka 541 212 450

Mramorová bábovku s Tofu sýrem

INGREDIENCE

1 Tofu natural + 50ml vody 200 g hrubé sojové mouky 4 vejce 100 ml olivového oleje 80 g agávového sirupu 70 g sušeného sojového mléka + 50 ml vody na jeho rozmíchání 1 BIO Amylon kypřící prášek do pečiva 15 g Svatojánského chleba (karobový prášek) kokosový tuk na vymazání formy hrubá sojová mouka na vysypání formy špetka soli k bílkům



POSTUP

Nejprve si smícháme všechny tekuté suroviny, tzn. olej, žloutky, rozpuštěné sojové mléko a pak Tofu, které jsme si předem rozmělnili s 50 ml vody. Rozmixujeme.

Zvlášť v míse si ušleháme bílky se špetkou soli.

Do základního těsta si přimícháme agávový sirup, mouku, prášek do pečiva. Nakonec do těsta zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. 3/4 těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a zbytek těsta obarvíme práškem ze Svatojánského chleba.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 - 200 °C asi 45 minut.

Po upečení necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Kdo chce, může si bábovku poprášit fruktózou.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 10 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie