Infolinka 541 212 450

Mrkvovo-pohankové muffiny

INGREDIENCE

100 g kukuřičné mouky hladké 100 g pohankové mouky 25 g strouhaných ořechů 1 lžíce kypřicího prášku bez lepku 1 lžíce kukuřičného škrobu špetka soli 50 g jemného třtinového cukru nebo běžného cukru moučka 50 g čistě rostlinného margarínu 175 ml rýžového nebo sójového mléka 2 střední mrkve 50 g rozinek nebo brusinek špetka chemicky neošetřené pomerančové kůry (nemusí být)



POSTUP

Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Formičky na muffiny si vymastíme rostlinným tukem nebo olejem. Rozpustíme si rostlinný tuk. Očistíme mrkve a nastrouháme je najemno.

V míse smícháme mouky, ořechy, škrob, sůl a prášek do pečiva. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. (Pokud máme hrubší cukr, před smícháním s ostatními přísadami jej rozpustíme v mléce.)

Získáme husté vlhké těsto, které pomocí lžíce plníme do formiček. Pečeme asi 20 minut, až muffiny ztuhnou a chytí zlatou barvu. Vychladlé muffiny můžeme ozdobit mletým cukrem s vanilkou.

Video: Prezentace receptu v Dobrém ránu s Českou televizí

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

3.7x
(Hodnotilo 20 lidí)

Kategorie