Infolinka 541 212 450

Narozeninový dort - bez mléka a vajec

INGREDIENCE

Těsto: 250 ml vody 225 g polohrubé mouky 175 g cukru (krystal) 6 lžic slunečnicového oleje 1/2 kypřícího prášku jahodové marmelády tuk na vymazání + mouka na vysypání Pudink: 500 ml ovesného mléka vanilkový puding 2 lžíce třtinového cukru (bude potřeba na přípravu pudinku dle návodu) Želatina s ovocem: šťava ze 2 jahodových kompotů (500 ml) cca 400 g jahod želatina v prášku – 2 pytlíky



POSTUP

Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (průměr 26 cm). Těsto dáme do trouby na cca 20 minut na 175 °C (kontrola přes špejli). Když je těsto hotové, tak necháme ve formě vystydnout.

Vystydlé těsto pomažeme marmeládou.

Připravíme si pudink dle návodu a když je pudink hotový, tak za občasného míchání (aby se neudělal škraloup) necháme pudink jen lehce vychladnout a nalijeme na těsto pomazané marmeládou a rovnoměrně rozetřeme. Pudink by neměl být horký, ale teplý.

Na puding pokládáme rozkrájené, omyté a osušené jahody.

Připravíme si želatinu dle návodu a jako tekutinu použijeme šťávu z kompotu.

Hotovou želatinu lžičkou naléváme na jahody.

A máme hotovo:-)). Teď už jen nechat dortík vychladnout a dát do lednice, nejlépe přes noc.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 74 lidí)

Kategorie