Infolinka 541 212 450

Narozeninový dort pro alergika bez vajec a mléka

INGREDIENCE

Korpus: 250 g rostlinného tuku na pečení 4 hrnky mouky (polohrubé) 2 hrnky vody 2 hrnky cukru 2 hrnky bílého rostlinného jogurtu 4 lžíce vanilkového pudinkového prášku 2 prášky do pečiva Krém: 500 ml rýžového mléka 250 g margarínu na pečení 100 g moučkového cukru 2 pudinky podle chuti 1 kompot podle chuti nebo čerstvé ovoce Zdobení: 2 rostlinné smetany ke šlehání potravinářské barvivo ozdoby podle možností



POSTUP

Korpus: Všechny suroviny smícháme a nalijeme na vyšší plech (vymazaný sádlem a vysypaný hrubou moukou). Pečeme na 180 st. Po deseti minutách teplotu stáhneme na 150 st. a zvolna dopékáme. Zda je korpus upečen, zjišťujeme špejlí.

Krém: Na krém si svaříme rýžové mléko s pudinkem. Necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se nám neudělal škraloup. Vyšleháme margarím s cukrem a postupně zašleháváme pudink (můžeme přikápnout i kapku rumu, ale opatrně). Část krému můžeme obarvit podle potřeby a možností.

Ušleháme rostlinnou šlehačku. Můžeme ji malinko přisladit a také podle potřeby např. část obarvit.

Po vychladnutí korpus rozkrojíme a promažeme krémem, proložíme kompotovaným nebo čerstvým ovocem. Přiložíme druhý plát a můžeme zdobit. Buď krémem nebo šlehačkou, různými styly, barvami.

Náročnost

narocny

Čas přípravy

3 h 0 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 47 lidí)

Kategorie