Infolinka 541 212 450

Nedělní bábovka z hnědé rýže a tapioky - bez lepku a mléka

INGREDIENCE

4 velká vejce 130 - 150 ml řepkového oleje 100 g třtinového cukru 100 g mouky z hnědé rýže 80 g rozpuštěné hořké čokolády bez mléka (např. Lidl Fin Care - červená) 50 g jemné hladké rýžové mouky 50 g tapiokového škrobu 1 balení cukru s pravou vanilkou 1 vrchovatá nebo 2 rovné lžíce inulinové vlákniny 10 - 12 g prášku do pečiva bez kukuřice strouhaná kůra z jednoho BIO citrónu Na vymazání a vysypání formy: kokosový tuk rýžová instantní kaše



POSTUP

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku důkladně vymažeme kokosovým tukem a vysypeme rýžovou kaší. Čokoládu si v hrnečku rozpustíme (v mikrovlnce nebo na sporáku).

Vejce vyšleháme s cukry do světlé hedvábné pěny (cca 3 - 5 minut), přilijeme olej a citrónovou kůru a dále šleháme opět do světle žluté pěny. Ve vedlejší míse smícháme mouky se škrobem a kypřícím práškem. Moučnou směs opatrně zašleháme k vaječné směsi už jen silikonovou stěrkou. Asi 10 lžic promíchaného těstíčka přidáme k zchladlé čokoládě a opatrně spolu promícháme v čokoládovou hmotu.

Do formy dáme část žlutého těsta, pak těsto čokoládové a dolijeme těstem žlutým. Pečeme nejprve 15 minut při 180 °C, pak snížíme na 170 °C a dopékáme dalších 15 - 20 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta jen se suchými drobečky.

Formu s bábovkou necháme vychladnout vždy na mřížce a pak teprve ji překlopíme. Po úplném vychladnutí krájíme. Dosladit si myslím není třeba, ale pro krásu můžeme trochu pocukrovat...

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.4x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie