500 g bezlepkové mouky (já dávám kukuřičnou, rýžovou, jáhlovou,lupinovou, čirokovou - v jakém poměru chcete) 450 ml vody 1 vejce semínka dle chuti 2 lžíce psyllia lžička soli 18 g prášku do pečiva
500 g bezlepkové mouky (já dávám kukuřičnou, rýžovou, jáhlovou,lupinovou, čirokovou - v jakém poměru chcete) 450 ml vody 1 vejce semínka dle chuti 2 lžíce psyllia lžička soli 18 g prášku do pečiva
Přes noc necháme nabobtnat 2 lžíce psyllia ve 450 ml vody. Půl kila mouky smícháme se solí, práškem do pečiva (já používám ze zdravé výživy prášek bez fosfátů), semínky, žloutkem, nabobtnalým psylliem a sněhem z bílku. Dáme do formy a pečeme asi hodinu (já to peču v pekárně - ale jde to i v troubě). Pokud dáte lněné semínko, je lepší ho také na několik hodin namočit.