Infolinka 541 212 450

Nemléčně mléčné houstičky

INGREDIENCE

2 hrnky hladké mouky 3/4 hrnku vlažného rostlinného mléka 3 lžíce cukru krupice 1 lžíce vanilkové Hrašky + lžička rostlinného oleje 1 lžíce rozpuštěného rostlinného tuku 1 vanilkový cukr 1/2 lžičky soli 1/2 kostky droždí (nebo lžička sušeného) kůra z 1 citronu (důkladně umytého) rostlinné mléko na potření



POSTUP

Z mléka, lžičky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme ostatní přísady, přidáme kvásek a vypracujeme vláčné tužší těsto.

Těsto rozdělíme na cca 15 dílů, z nich vypracujeme malé oválky (houstičky). Rozmístíme je na plech na pečící papír, přikryjeme suchou utěrkou a necháme na teplém místě kynout, dokud nezvětší svůj objem na dvojnásobek.

Poté je potřeme studeným mlékem (rostlinným) a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 220 st. asi 5 minut, pak teplotu stáhneme na cca 190 st. a dopékáme dalších asi 10 minut do zlatova.

Ještě horké je znovu potřeme mlékem a pod suchou utěrkou necháme vychladnout.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

2 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 24 lidí)

Kategorie