Infolinka 541 212 450

Nugátová bábovka - bez mléka

INGREDIENCE

6 vajec 300 g polohrubé mouky 280 g cukru krupice 250 ml ovesného nápoje Provamel 200 g Stelly + na vymazání formy 160 g nugátu bez mléka (Nuss Nugat Schluckwerder) 50 g kokosu + na vysypání 1 prášek do pečiva



POSTUP

Cukr se změklým tukem utřeme, přidáme žloutky, kokos, mléko s moukou a práškem do pečiva a z bílků ušlehaný sníh.

Polovinu těsta nalijeme do předem vymazané a vysypané formy.

Polovinu nugátu rozehřejeme s trochou mléka a nalijeme polovychladlé na těsto. Zbytek nugátu rozkrájíme na menší kousky a posypeme směs ve formě. Zalijeme zbytkem těsta.

Pečeme cca 1 hodinu (zkontrolujeme špejlí) na 180°C.

Upečenou bábovku necháme vystydnout ve formě a poté vyklopíme. Můžeme pocukrovat.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie