6 vajec 300 g polohrubé mouky 280 g cukru krupice 250 ml ovesného nápoje Provamel 200 g Stelly + na vymazání formy 160 g nugátu bez mléka (Nuss Nugat Schluckwerder) 50 g kokosu + na vysypání 1 prášek do pečiva
6 vajec 300 g polohrubé mouky 280 g cukru krupice 250 ml ovesného nápoje Provamel 200 g Stelly + na vymazání formy 160 g nugátu bez mléka (Nuss Nugat Schluckwerder) 50 g kokosu + na vysypání 1 prášek do pečiva
Cukr se změklým tukem utřeme, přidáme žloutky, kokos, mléko s moukou a práškem do pečiva a z bílků ušlehaný sníh.
Polovinu těsta nalijeme do předem vymazané a vysypané formy.
Polovinu nugátu rozehřejeme s trochou mléka a nalijeme polovychladlé na těsto. Zbytek nugátu rozkrájíme na menší kousky a posypeme směs ve formě. Zalijeme zbytkem těsta.
Pečeme cca 1 hodinu (zkontrolujeme špejlí) na 180°C.
Upečenou bábovku necháme vystydnout ve formě a poté vyklopíme. Můžeme pocukrovat.